Sommerhus ved Ebeltoft
 
Lej sommerhus ved Ebeltoft med panoramaudsigt og kun 50 m. til vandet
c

Beliggenhed:
Husets beliggenhed
Om Ebeltoft og omegn

Links

 


Fakta om huset:
Grundplan & ruminddeling
Udstyr

Billeder & videoklip
 


Booking:
Hvornår er huset ledigt
Lejebetingelser
Priser

 


Kontakt os:
Kontaktoplysninger

Send en e-mail


 


Click here for english version

Om Ebeltoft og omegn    
Ebeltoft gamle rådhus Ebeltoft by er en gammel søkøbstad, der fik sine købstadsrettigheder i 1301. Den fejrede sit 700 års jubilæum i 2001, men byen er faktisk endnu ældre. Byens kirke blev i 1983 et par hundrede år ældre end den var dateret til, da man fandt mønter under gulvet fra 1200-tallet.

Ebeltoft har næppe nogensinde været en rig by, men efter Napoleonskrigene og frem til cirka 1870 fik byen dog en velstandsudvikling, ligesom resten af Danmark.

Senere gik tingene lidt i stå, og takket være denne tornerosesøvn, har Ebeltoft bevaret det gamle købstadspræg fra den 17. og 18. århundrede. Du finder i Adelgade og i dens forlængelse mange gamle velbevarede bindingsværkshuse og gårdhaver. Bykernen er ét af byens 2 store aktiver, og glade turister flokkes i byens gågade med butikker og restauranter.

I samarbejde med Nationalmuseet blev der 9170 udarbejdet et bevaringsplan for bymidten i Ebeltoft, og i 1998 blev der yderligere udarbejdet en bevarende lokalplan, så det gamle købstadsmiljø bevares.

I dag har byen cirka 4500 indbyggere. Byens stolthed - rådhuset - stammer som det ser ud i dag fra 1789 og benyttes flittigt til vielser fra nær og fjern. Farvergården, hvis ældste dele kan føres tilbage til 1600-tallet er i dag indrettet som museum.

Nede ved havnen ligger Glasmuseet, som netop nu får udvidet sine udstillingsfaciliteter. En gåtur ved havnen er absolut også et besøg værd.Farvegaarden

Ebeltofts anden store turistattraktion - udover bykernen - er Fregatten Jylland, som er verdens længste træskib. Skibet blev bygget i 1857 og søsat i 1860. Den undgik ophugning i begyndelsen af det 20. århundrede og førte derefter en lidt omtumlet tilværelse. Takket være bl.a. A.P. Møler-fonden blev fregatten sat i stand efter alle kunstens regler og fremstår i dag som et ualmindelig flot orlogsfartøj med 42 kaniner ombord.

Klik her for at se links til nogle af Ebeltoft og omegns seværdigheder.

Næste side »